Skip to content
Menu

Compose IT | Tjänster | AIOps

AIOps

”It’s about keeping the light on, not turning it on when it goes out”
AIOps handlar om att på rätt sätt hantera alla de tusentals händelser som inträffar i IT-systemen, och automatiskt kunna avgöra vilka larm som kräver åtgärder.

Utmaningen

Den digitala miljön är idag väldigt komplex. Det är vanligt att kunder har olika system för att hantera olika teknikdomäner; nätverk, servrar, ekonomisystem, webbportaler, dörrlås, sensorer mm. Alla dessa har sina egna system för övervakning och kontroll vilket är mycket ineffektivt och svårarbetat.

Lösningen

Netcool är en mycket kompetent lösning för larmhantering som används av allt från telekomoperatörer, MSP:er, försvarsorganisationer, finanssektorn till industri och transportföretag. Det används som ett paraplyverktyg för att centralisera larmhantering och att skapa en effektiv förutsättning för information och integrationer med övervakningscentraler och kringliggande system. Typiska integrationer är med ärendehanteringssystem, Service Management, inventory, CMDB, Operation Support Systems (OSS) och provisioneringssystem. Underliggande Element Management Systems (EMS) med olika larmkällor kan i många fall inte bara skicka in larm utan även dela information dubbelriktat för att säkerställa gemensam statusinformation i samtliga nivåer av drift och förvaltning.

Netcool är multitenant i sin arkitektur dvs har funktioner för att ha flera kunder i samma installation, har rollbaserad accesskontroll och är skalbart i samtliga dimensioner. Systemet går att sätta upp med full redundans och för haveriberedskap, disaster recovery. Vi har även gjort installationer som både horisontellt och hierarkiskt verkar över flera olika säkerhetszoner.

Leverantör

IBM har ett komplett sortiment av lösningar för att hantera den digitala infrastrukturen inom produktfamiljen Tivoli.

Compose IT har 20 st NetCool konsulter som har jobbat i många olika kunduppdrag, vilket gör att vi kan hjälp Dig oavsett utmaning.

Kontakt

Vill du veta mer?

Våra AIOps case:

Stockholm

Sjöängsvägen 5
192 72, Sollentuna

Ring: 010-333 10 60

Gävle

Första Magasinsgatan 19, Gävle

Ring: 010-333 10 60

Östersund

Infanterigatan 20c, Östersund

Ring: 010-333 10 60

Örebro

Drottninggatan 29, 
Örebro

Ring: 010-333 10 60

Gasell_vinnare_2016_2-opti
Barnsupporter_2023_SoMe_Juni_440x220-For-Linked-IN
AAA-Compose-IT_

Copyright © 2005-2024 Compose IT Nordic AB. Headquarters: Stockholm, Sweden.
All rights reserved. Compose IT Nordic AB. Sjöängsvägen 5, Sollentuna. Organization number: 556840-9840