Varför övervaka nätverk?

Med kontroll av tillgänglighet behåller du dina kunder.

Compose IT har under fler än 600 000 timmar byggt upp kompetens inom nätverksövervakning hos de största kunderna i Norden.

Tillgänglighet och långa svarstider är den största utmaningen de flesta idag har som levererar någon form av tjänst via nätet. Det går fort att tappa en kund när svarstiden blir för lång eller om det inte går att få kontakt med e-handelsplattformen. Din kund tar idag ett snabbt beslut och byter leverantör, och detta ofta innan du själv har upptäckt ditt problem. Oavsett om du har ett MPLS-nät, ett mobilt backhaul, en ny NFV/SD WAN-infrastruktur, en e-handelsplattform eller ett virtualiserat datacenter så finns det lösningar för detta.

För organisationer med hundratals upp till tusentals nätverkskomponenter blir det väldigt komplext att kunna se vad som orsakar svarstiderna.

 

För att komma till rätta med denna utmaning så krävs det en Performance Management lösning, som monitorerar och mäter infrastrukturen.

En viktig del i en Performance Mangement-lösning är att det finns färdiga integrationer (API:er) och processer för att kunna hantera en modern digital miljös alla komponenter.
Systemet måste färdiga kopplingar till många leverantörer såsom F5, Cisco, Nokia/Alcatel, HP, Ericsson samt för den nya typen av SDN/SD-WAN controllers som hela tiden lanseras.
Vidare är det ett krav att det finns integrationer för alla typer av Hybrida molnlösningar av idag.
Lika självklart är det att stöd finns för Docker, Openstack, Azure, AWS etc.

När du har en Performance Management lösning på plats så kommer du att reagera på kommande degradering av prestanda innan dina kunder märker av det. Vilket leder till ett mer proaktivt arbetssätt och framförallt att du fortsätter att behålla de som använder dina tjänster

SevOne Performance Appliance Solution (PAS) är den plattform som vi har valt för att den är marknadens mest flexibla, skalbara och funktionella produkt för ändamålet. Det är väldigt lätt att komma igång med lösningen och den är från grunden gjord för att du ska kunna automatisera dina processer i detta område. Samt att lösningen har stöd för alla de krav som tidigare har nämnts.

Vi har flera stora tunga referensprojekt som vi gärna delar med oss av.
Kontakta oss så berättar vi mer….

Som en av Norra Europas vassaste spelare inom IT Operations Management så finns det mycket mer av spännande information att hitta hos oss.