Möt våra kollegor på Compose IT i Östersund

2019-10-21

Compose IT har kontor på tre platser, Stockholm, Gävle och Östersund. Östersundskontoret, etablerat 2014, ligger i stadsdel Norr i lokaler där Jämtlands fältjägarregemente en gång huserade. ”Kontoret är specialritat för Compose IT för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en kreativ och trivsam miljö” säger Marita Öman (bakre raden till vänster) som är ansvarig för verksamheten i Östersund.

Kompetensen hos våra medarbetare i Östersund har tyngdpunkten på telekom samt systemutveckling och teamet verkar också i alla nordiska länder, allt från danska vindkraftsparker i Nordsjön och isländsk geoenergi till mer traditionella Fault- och Performance lösningar hos stora teleoperatörer i Sverige, Finland och Norge.

Naturligtvis arbetar alla inom Compose IT, oavsett kontor, i alla typer av leveranser så det är egentligen ingen skillnad om man arbetar i Sollentuna, Gävle eller Östersund. Huvudinriktningen är att stödja, förenkla och automatisera arbetet med IT-leverans. Östersundskontorets spetskompetens är Network Performance Management d.v.s. kunskapen om hur man får ut det bästa av sitt nät genom att monitorera, effektivisera, optimera, styra och inte minst visualisera. Vi har sedan länge sett möjligheterna med exempelvis machine learning och fördelarna med att förutspå händelser. Compose IT kan analys och statistik!

Ett verktyg som Compose IT, speciellt vårt team i Östersund, gärna använder är Elastic som kompletterar Compose ITs lösningar med produkter för insamling, bearbetning, datalagring och visualisering. Visste du att vi är Elastic-partner i Sverige?

Oavsett om ditt företag finns i Östersund eller någon annanstans i Sverige eller Norden är du välkommen att höra av dig för att prata om olika lösningar för övervakning av din digitala IT-infrastruktur.

Eller varför inte bara komma förbi på en fika!