IBM User Group London

I det ljumma och hösttyngda London fick vi möjligheten att både närvara och bidra på IBM User Group Day för de engelska kunderna.

Tillsammans med IBM genomförde vi en intressant och innehållsrik dag med mycket matnyttig information för både befintliga och nya kunder.

Vi introducerade vår Compose Collection med alla ingående moduler och dess funktioner för den engelska marknaden. Vår upplevelse var att våra moduler som vi valt att utveckla ovanpå Netcool plattformen mottogs med stort intresse och vi fick en hel del frågor hur det kan implementeras i befintliga miljöer.

Efter dragningen hade vi en mer ingående demonstration av vårt upplägg för IBM:s utvecklare, designteam och pre-sales. Man uppskattade hur långt vi tagit systemen och använt den möjlighet som finns för att bygga vidare på plattformen som de har skapat. Vi såg många nöjda miner och nickande instämmanden när vi visade hur våra moduler fungerar och hur tanken är att de ska användas.

Dag 2 bjöd på en intressant session där IBM:s utvecklingsteam presenterade var de är på väg och hur tankarna går runt utvecklingen av den nya generationen Netcool produkter.

Mycket energi går till AI samt att containerisera plattformen och bygga nya moderna GUI funktioner för att visualisera topologi och hantera event. Ett exempel på detta är att Agile Service Manager (ASM) eller Topology Manager som den också heter kommer att bli det nya GUI:t för att ITNM ska kunna visualisera sin topologi. IBM tar även ett större grepp runt konceptet ”Service Monitoring” och med hjälp av Topology Manager visualisera applikationer och system ur ett tjänsteperspektiv.

Ett annat koncept är att utveckla och definiera ”Connectors” till olika larmkällor. En ersättare till dagens Prober som ska kunna konfigureras och integreras i systemet via det administrativa GUI:t.
Redan idag finns det +40 integrationer till allt från Instana, Dynatrace, AppDynamic till ServiceNow, Splunk, Elastic, VMWare och Cassandra.

Summa summarum så är vi mycket nöjda med våra två dagar i London. Vi tackar för möjligheten att få vara med och skapa vägen framåt när det gäller IBM:s fortsatta utveckling kring Netcool/Watson AIOps svitens olika delar och framtid.

Om ni vill ha mer information är ni mer än välkomna att höra av er.