Compose IT levererar ärendehanteringssystem till Ellevio

 

Elnätsföretaget Ellevio har tecknat avtal med Telia och Cygate om att koppla upp runt 8 000 stationer med ett helt nytt datakommunikationsnät. Avtalet sträcker sig över 10 år.

Den infrastruktur som Telia och Cygate ska leverera är bland annat Network Management System samt nätverksutrustning. Det nya datakommunikationsnätet ska användas för att koppla upp alla stationer i elnätet mot Ellevios egna datacenter.

Compose IT som är underleverantör till Telia och Cygate kommer att leverera ärendehanteringssystemet som är en del av NMS-lösningen till det nya datakommunikationsnätet.

Göran Cottin, Bid Manager på Cygate berättar: ”Vi valde att anlita Compose IT som underleverantör eftersom de har hög kompetens inom Network Management-system och vår erfarenhet är att de är både engagerade och lätta att samarbeta med”.

– Vi är mycket glada att få vara med som underleverantör till Telia och Cygate gentemot Ellevio. Det vi kommer att leverera är förutom ett ärendehanteringssystem även integrationskompetens för att koppla ihop övervakningssystemen med ärendehanteringen för det nya datakommunikationsnätet, något som ligger i linje med våra kärnområden, berättar Compose IT:s VD Jonny Sigemo.