IBM Automation Summit EMEA

IBM hade uppstart i EMEA inom affärsområdet Automation i början av september. I linje med den partnerstrategi som IBM nu jobbar med var det både interna IBMare och partners inbjudna.

Det är tydligt att den långvariga satsningen på Watson och AI teknologi nu har blivit en reell del av IBMs produkter.

Automations området består förutom av Watson AIOps också av Integration, Network Automation och Business Automation. Det är en satsning som tydligt riktar sig mot att fokusera på data och de system som hanterar data. Med AI både stabiliseras systemen och möjligheten att frigöra information ur data kommer ge enorma möjligheter.

Compose IT fokuserade naturligtvis på Automation av IT och Operation. Under dagen gick vi igenom portföljen och strategin kring hur IBMs lösningar Instana, Turbonomic, SevOne och Watson AIOps samverkar för att erbjuda en komplett lösning för både traditionell IT och Cloud teknologi.

Som långvarig partner till IBM ser vi riktigt fram emot hur dessa produkter kommer att interagera och tycker det är riktigt kul att se moderna lösningar som Instana och Turbonomic komplettera portföljen.

Jag skulle vilja passa på att slå ett extra slag för just Turbonomic. Turbo är en unik lösning som optimerar infrastrukturen oavsett om det gäller datacenter eller Cloud. De kunder som redan använder Turbonomic vittnar om besparingar på 30% av datacenterkapacitet och ännu mer i sina Cloud. Detta genom att hitta vilka applikationer som verkligen behöver resurser och vilka som har överdimensionerad infrastruktur. Detta borde vara intressant för alla inte minst ur ett miljö och energi synpunkt.

 

Niklas Håkanson

September 2022