Self Monitoring

Compose Collection – Self Monitoring 2.0 är nu tillgänglig!

Self monitoring 2.0 eller SM2 som vi kallar den är helt nyskriven och omdesignad jämfört med den tidigare versionen och stort fokus har lagts på flexibilitet och presentation. Detta för att säkerställa att brister i din övervakningsplattform uppmärksammas samt att tiden för att identifiera var felet är blir så kort som möjligt.  

Varför ’Self monitoring’?

Det är mer regel än undantag att våra kunder har många olika övervakningssystem för att hantera olika teknologier. Övervakningssystemen är integrerade mot CMDB, ticket system och Asset system.
En paradox som vi, tillsammans med våra kunder, brottats med är att dagens övervakningslösningar behöver övervakas. 

Frågan har då blivit: hur övervakar man övervakningen?

Genom åren har det blivit klart att implementera ännu ett övervakningssystem så som Nagios eller Zabbix kommer med både en betydande overhead i form av kompetensbehov och utveckling/anpassning till förvånansvärt långa diskussioner om vilket verktyg som ska användas.
I sken av detta föddes ’Self Monitoring’ som går direkt på kärnan med de tester som behövs just för att verifiera att övervakningen fungerar för att, just – Övervaka. 

SM2 är helt oberoende av andra funktioner för att minimera risken att även den får problem vid eventuella avbrott eller driftstörningar i din miljö och övervakning.
Även fast tester som disk, minne och CPU naturligtvis finns är fokus på att kontrollera att databaser innehåller rätt data, API:er och interface svarar, specifika loggmedelanden och att processer är uppe. Det är alltså inte bara den tekniska plattformen som övervakas utan även logiken som driver att övervakningsplattformen gör sitt jobb. 

Allt detta finns naturligtvis i vilket namnkunnigt övervakningsverktyg som helst som du redan har, men det är ju paradoxalt nog just detta verktyg som skall övervakas.  

Om du vill ha koll på att din övervakningsplattform verkligen fungerar, Self monitoring 2.0  

Ladda gärna ner vårt produktblad:

Self Monitoring 2.0 Product Presentation (Svenska)